Mijn favoriete kerstverhaal “Een gesprekje met God”, van Neale Donald Walsch

De komende kerstdagen vieren en eren we het Licht. Mijn favoriete  kerstverhaal is uit het kinderboek “Een gesprekje met God”, van Neale Donald Walsch. In dit prachtige boek, vraagt een Zieltje aan God, “Ik wil ervaren hoe het is om bijzonder te zijn”. Maar dat ben je al zegt God met een glimlach….. Lees hieronder dit prachtige en ontroerende verhaal en samenvatting uit dit boek.

gesprekje met god

Een gesprekje met God

Een Zieltje vraagt aan God, “Ik wil ervaren hoe het is om bijzonder te zijn”. Maar dat ben je al zegt God met een glimlach. En…..legde hij uit, als je je ergens bewust van wil worden dan heb je daarvoor juist het tegenovergestelde nodig. En daar ligt nu net het probleem, elke ziel is al bijzonder en volmaakt op zijn eigen manier, dus kan ik je niet helpen om te voelen hoe het is om bijzonder te zijn.

 

En toch wil ik het zei het zieltje, ik wil dat deel van bijzonder voelen dat LIEFDEVOL en VERGEVINGSGEZINDHEID wordt genoemd. Op dat moment stapte een andere ziel naar voren en zei, ik wil je wel helpen. Ik kan naar je volgende leven gaan en iets doen wat jij mij dan weer kunt vergeven. Maar waarom zou je dat doen zei het zieltje, je zo zwaar maken om iets slechts te doen? Omdat ik van je hou antwoordde de andere ziel. Ik zal deze keer de SLECHTERIK zijn, zodat jij kunt voelen hoe het is om VERGEVINGGEZIND te zijn.

 

Je bent een echte ENGEL zei het zieltje zacht, dat je dit voor mij wilt doen. Inderdaad onderbrak God hem, dit is een echte engel. Ik vind jullie plannetje goed, maar onthoud een ding, wat er ook gebeurt in je leven, IK HEB JE ALLEEN MAAR ENGELEN GESTUURD!

 

En zo geschiedde, het zieltje ging over naar een nieuw leven, verrukt van het idee dat hij VERGEVINGSGEZIND mocht zijn. En elke keer dat er een mens kwam opdagen in het nieuwe leven van het Zieltje, vooral als die persoon hem verdriet bracht, dacht het Zieltje aan de woorden van GOD, IK HEB JE ALLEEN MAAR ENGELEN GESTUURD!