Qigong

LF logo 250

P4230763header
Qigong boogschutter

Qigong

Qigong is meditatie in beweging. Het komt uit het oude China en is de basis van alle vechtsporten. Het in beweging brengen van Qi (levensenergie) verhoogt je vitaliteit en verbetert je gezondheid. Als je leert om Qi te sturen in en rondom je lichaam, voel je je jong en energiek. Ook verlaag je hiermee je hartslag en bloeddruk en wordt je immuunsysteem versterkt.

KRACHT EN ZACHT, KALM EN ENERGIEK

Qigong

Qigong boogschutter pose

Qi betekent energie en het woord gong betekent beweging. Qigong brengt je energie in beweging en werd in het oude China gebruikt om mensen en soldaten sterk en vitaal te houden.

In onze lessen leer je om de Qi te sturen in en rondom je lichaam. Hierdoor voel je je krachtig, kalm en energiek. Tegelijkertijd ervaar je zachtheid en verbinding met jezelf en je omgeving. Het is een krachtige methode voor zelfheling, zowel lichamelijk als psychisch (hier lees je meer over Qigong).

Meld je aan voor een voordelige proefles.

 

VOOR JONG en OUD, MAN en VROUW

Qigong lessen volgen

Qigong, settling the Qi at th end of the Qigong

Qigong kan zowel staand als zittend op een stoel worden gedaan. De bewegingen zijn zacht en vloeiend en daarom voor veel mensen geschikt.

Net als binnen yoga zijn er verschillende stromingen en stijlen. De vorm die wij geven is gebaseerd op de 5-elementen vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierdoor bewegen de series met alle seizoenen mee. Vanaf 8 sept. 2023 kun je de lessen nu wekelijks volgen op vrijdagmorgen van 9-10 u.

Meld je aan voor een voordelige proefles