Herstel-Yoga bij gezondheidsklachten

LF logo 250

life force yoga westervoort HEADER 1920x500 herstelyoga 04 Q10
life force yoga westervoort HEADER 720x500 Herstel yoga bij gezondheidsklachten

Herstel-Yoga bij gezondheidsklachten

Herstel-Yoga is ontwikkeld voor mensen met langdurige gezondheidsklachten, als gevolg van kanker, chronische ziekte, langdurige Covid of andere oorzaak. We maken gebruik van de beste mind-body technieken uit yoga, ademtherapie, mindfulness & ontspanningsmethodes. Lees hier de uitgebreide flyer herstel-Yoga bij kanker. 

Alle oefeningen zijn er op gericht het aangeboren zelf-herstellend vermogen van de mens te versterken en lichamelijke en psychische klachten te verminderen. Er wordt geoefend in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Een persoonlijke intake en individuele oefensessie is altijd onderdeel van het programma.

Yoga en mindfulness herstellen de balans tussen lichaam en geest, dit heeft een diepe helende werking op jouw lichaam, gedachten, emoties en ademhaling. Yoga en mindfulness worden daarom door artsen steeds meer erkend als aanvullende (complementaire) methode bij langdurige gezondheidsklachten.

Voor wie is dit herstel programma geschikt?

Het programma is geschikt voor jou in de volgende situaties:
je wilt herstellen van de gevolgen van kanker LEES MEER >
je hebt een chronische aandoening en je wilt jouw kwaliteit van leven verbeteren LEES MEER >
je wilt herstellen van Long-Covid LEES MEER >
je lijdt aan langdurige gezondheidsklachten door een andere of onbekende oorzaak en je wilt jouw kwaliteit van leven verbeteren
je volgt een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) programma en wilt meer in balans komen om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden

Hoe deelnemen aan het herstel programma?

Na positief advies of doorverwijzing van je arts of therapeut, sturen we je een intake formulier met vragen over je gezondheid. Ook zonder doorverwijzing kun je je aanmelden. Indien nodig kunnen we na de intake jouw behandelende arts vragen om aanvullende adviezen voor jouw deelname aan dit herstel programma.

In de intake bespreken we samen jouw klachten, mogelijkheden en doelen. Ook doen we enkele mind-body oefeningen uit het herstel programma. Zo krijgen wij een beter beeld van jouw mogelijkheden en tegelijkertijd ervaar jij al meteen de helende effecten op lichaam en geest. Als afsluiting bespreken we jouw ervaringen en bepaal jij of en hoe je verder wilt. Als je besluit om verder te gaan, bespreken we samen wat het meest gewenst is, individuele begeleiding of deelname aan de groepslessen.

Wat zijn de kosten?

Intake sessie: € 65,- (75-90 min.)

Deskundigheid

Het programma wordt verzorgd door Dr. Peter Haima of andere docenten die hiervoor zijn opgeleid. Peter Haima is van huis uit medisch bioloog. In 2011 werd hij zelf getroffen door kanker en ontdekte hoe yoga hem hielp weer gezond te worden. Hij is naast yoga docent een erkende mindfulness trainer en begeleidt mensen met gezondheidsklachten in groepen of individueel. Hij is aangesloten bij de beroepsverenigingen voor yoga docenten (VYN), mindfulness trainers (VMBN) en het kwaliteitsregister yoga bij kanker. Hij leidt sinds 2021 yoga docenten op om ook deze herstel programma’s te geven.

rijnstate logo

Peter Haima voldoet aan alle uniforme verwijscriteria van integrative Medicine en werkt hierin samen met Integrative Medicine specialisten in het Rijnstate ziekenhuis. Hij heeft een NIBIG Wkkgz registratie. Dat betekent dat hij: is aangesloten bij de Geschilleninstantie Zorggeschil (art. 18 Wkkgz), beschikt over een klachtenprocedure (art. 13 Wkkgz), op afroep beschikt over een klachtenfunctionaris (art. 15 Wkkgz) en is opgenomen in het Gelaagd Register van het NIBIG.