Mindfulness bij stress

LF logo 250

life force yoga westervoort HEADER 1920x500 mindfulness 02
life force yoga westervoort HEADER 720x500 mindfulness bij stress

Mindfulness training

Mindfulness bij stress, burn-out, piekeren en onrust.

Heb je behoefte aan meer rust en balans in je leven? Dan is deze training geschikt voor jou. De mindfulness training is bewezen effectief bij:

angst, stress en burn-out
piekeren en negatieve emoties
depressie
stemmingswisselingen

Ook bij pijnklachten kan mindfulness bijdragen aan een grotere kwaliteit van leven. Bij ziektes zoals kanker of een chronische aandoening kan de mindfulness training erg ondersteunend zijn in een moeilijke en onzekere periode.

Groepstraining of individueel traject

De groepstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 21/2 uur.  Een groep bestaat uit 6-10 mensen. Je krijgt een trainingsordner (zoals gebruikt in het Radboud ziekenhuis) en audio opnames waarmee je thuis kunt oefenen. Een individueel mindfulness traject bestaat uit 8 coachsessies van elk 11/2 uur. De data plannen we samen. Deze vorm is erg geschikt als je je niet kunt vastleggen op vaste wekelijkse bijeenkomsten of als je liever niet in een groep deelneemt. Voor mensen met leidinggevende of openbare functies is dit een fijne vorm met absolute discretie. Inhoudelijk is individuele begeleiding hetzelfde als de groepstraining. Er is uiteraard zo wel meer persoonlijke aandacht.

Ben je geïnteresseerd, neem contact met ons op. We sturen je dan een intake formulier en plannen een vrijblijvend intake gesprek. 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness betekent ‘mindful’ zijn: bewust stil te staan bij wat je Nu ervaart, je lichamelijke sensaties, je gedachten, emoties en ademhaling. Deze aandacht brengt je in het Hier en Nu, de plek waar het leven zich afspeelt. Door te oefenen in de training wordt je steeds vaardiger in het richten van jouw aandacht, je traint je ‘aandachtsspier’. Hierdoor vang je lichamelijke stress signalen eerder op en ga je anders om met gedachten die in deze situatie niet behulpzaam zijn. Zo kun je bewuster keuzes maken in plaats van automatisch op je oude manier te reageren op stressvolle gebeurtenissen.

Heartfulness

Mindfulness betekent ook dat je aandacht vriendelijker wordt, minder kritisch en oordelend naar jezelf. Mindfulness wordt daarom ook wel eens heartfulness genoemd.

[ Lees meer + ]

Kosten en vergoedingen

Afhankelijk van de zorgverzekeraar ontvang je een vergoeding voor de kosten van de mindfulness training of individueel traject. Check hier jouw vergoeding (let op, deze tool wordt niet gemaakt door ons, controleer altijd de actuele vergoeding bij je zorgverzekeraar!).

Kosten mindfulness groepstraining

€ 425,- (incl. BTW) voor particulieren.
€ 599,- (excl. BTW) als de werkgever betaalt.

Kosten individuele mindfulness

€ 575,- (incl. BTW) voor particulieren.
€ 950- (excl. BTW) als de werkgever betaalt.

Data trainingen

Groepstraining 8 bijeenkomsten: za 30 sept, zo 8 en 29 okt, za 4, 11 en 18 nov, za 2 en 9 dec. Tijd:  9:30-12:00 u.
Individueel: 8x op afspraak volgens jouw agenda.

mindfulness bodyscan