Training

life force yoga westervoort HEADER 1920x500 lezing peter haima
life force yoga westervoort HEADER 720x500 lezing peter haima

Scholing en workshops

Verdiep je kennis en skills op het gebied van yoga, mindfulness, gezondheid en mind-body methodes. Voor gezondheidsprofessionals en yogadocenten. Ook verzorgen wij lezingen op uitnodiging.

Geplande trainingen:

Bijscholing herstel-yoga bij kanker, 2 dagen. 26 maart en  april, zie hieronder voor meer details.

Specialisatie herstel-yoga bij kanker, 10 dagen. Start op 1 oktober, zie hieronder voor meer details.

Mindfulness & Compassie voor Yogadocenten, 5 dagen. Start op 5 nov, zie hieronder voor meer details.

logo Zweiersdal

Bijscholing herstel-yoga bij kanker

Ben jij yogadocent en wil je je bijscholen in het geven van herstel-yoga bij kanker of chronische aandoeningen? We bieden jaarlijks de bijscholing herstel-yoga bij kanker (1 of 2 dagen), erkend door de beroepsvereniging (Vereniging Yogadocenten Nederland) met opleidingspunten. De bijscholingen worden gegeven in samenwerking met Zweiersdal bijscholingen. Zie de website van Zweiersdal voor de data.

Geaccrediteerde Specialisatie Yoga bij kanker & chronische ziekte

Wil je verder en je echt oncologisch specialiseren? Op 1 oktober ’22 start de  nieuwe geaccrediteerde 10-daagse cursus herstel-yoga bij kanker en chronische ziekte (zie hier voor meer info en aanmelding). De specialisatie yoga bij kanker en chronische ziekte is erkend door de Vereniging Yoga docenten Nederland als specialisatie (50 opleidingspunten). Na de specialisatie kan men zich aansluiten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker en wordt men opgenomen in de IKNL verwijsgids kanker.

De 10-daagse specialisatie is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, medisch bioloog, yoga & mindfulness docent in samenwerking met meerdere specialisten, waaronder Dr. Ines von Rosenstiel, Integrative Oncology specialist in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis.

Download hier de brochure van de specialisatie.

Start specialisatie : najaar 2021
Plaats: Centrum Zweiersdal Weverstraat 65, 6862DK in Oosterbeek
Data: in 2021: 2 en 3 oktober, 13 en 14 november, 11 en 12 december en in 2022 op 15 en 16 januari, zaterdag 12 februari en zondag 13 maart.

[ Lees meer + ]

Mindfulness & Compassie voor Yogadocenten

Mindfulness betekent bewust stil te staan bij wat je Nu ervaart, je lichamelijke sensaties, je gedachten, emoties en ademhaling. Deze aandacht brengt je in het Hier en Nu, de plek waar het leven zich afspeelt. Mindfulness betekent ook dat je aandacht vriendelijk wordt, minder kritisch en oordelend naar jezelf. Het voegt een zachte en vriendelijke houding toe aan de aandacht: mild, open, nieuwsgierig, niet oordelend, heilzaam. Mindfulness wordt daarom ook wel eens heartfulness genoemd.

Yogadocenten zijn ook gewoon mensen. Ook wij kennen de innerlijke criticus en worden soms meegenomen door zorgen en piekergedachten. M.n. de afgelopen Corona tijd met alle negatieve consequenties voor onze yogalessen en inkomen hebben een enorme impact gehad op ons welzijn. Deze bijscholing volgt de officiële mindfulness training (MBSR) en voegt daar nog dingen aan toe, specifiek voor jou als yogadocent. Je leert je bewustzijn te vergroten en milder te zijn naar jezelf met simpele en effectieve technieken. Daarnaast gaan we dit toepassen in de yoga les situatie. Je leert hoe je mindfulness en compassie kunt toepassen in je yogalessen en bent zo in staat jouw yogi’s in een helend bewustzijn te brengen en het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen.

In deze bijscholing volgen we het officiële mindfulness trainingsprogramma, ook wel MBSR genoemd (mindfulness based stress reduction). Je krijgt hier ook een bewijs van, vaak vergoeden zorgverzekeraars deze training. Daarnaast besteden we aandacht aan ‘Compassie ’en het integreren van mindfulness en compassie in de yogales. Zie hier voor meer info en aanmelding.

[ Lees meer + ]

Gezondheidsworkshops en lezingen

“Leren hoe je op eigen kracht je gezondheid en kwaliteit van leven kunt verbeteren”. Met dit thema organiseren we diverse workshops, lezingen, trainingen en speciale lessen. Het is ook mogelijk om een workshop op maat te geven of om een lezing te boeken. Medisch bioloog en yoga & mindfulness trainer dr. Peter Haima is een inspirerend en gepassioneerd spreker over zijn missie: “Mensen leren hoe ze zelf hun lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen verbeteren, zodat iedereen de best mogelijke versie van zichzelf kan zijn.”

Ben je geïnteresseerd, bekijk dan eens deze video. Veel lezingen kun je hier terugkijken (videos en presentaties).
Om Peter te boeken als spreker, neem contact met ons op via het contactformulier.

zie https://life-force.nl/lezingen-terugkijken-peter-haima/